Indkørsler

Ny indkørsel - hvad skal jeg vælge?

Når du skal have anlagt ny indkørsel er der flere faktorer du skal overveje.  Din indkørsel skal kunne klare belastningen fra din bil dagligt de næste mange år, så det kan godt betale sig at lægge tid og energi i beslutningen så du ender med et resultat du kan glæde dig over. Sørg altid for at bunden er opbygget efter alle kunstens regler da det er bunden der er det bærende element i din indkørsel. Vælg herefter fliser eller belægningssten  som egner sig til at blive kørt på. En tommelfingerregel her er; jo større overflade jo tykkere flise/sten.

Udseeendet spiller naturligvis en stor rolle, og netop her kræves der megen tid og planlægning. Hvad passer til dine boligforhold, din smag og din økonomi? Mulighederne er mange, både mht farve og læggemønster, men også i henhold til  valg af materiale.

Går du efter lyst og enkelt beton som skaber en rummelig atmosfære, eller er du mere til det mørke eksklusive look i form af granit eller skifer? Og hvad med belysning? I vinterhalvåret har vi i Danmark meget få lyse timer i døgnet så måske vil det være en idé at integrere spots i din nye indkørsel, så du altid finder sikkert hjem. Vi har nedenunder samlet nogle bud på indkørsler som alle emmer af lækkert design og gode materialer - altsammen til skarpe priser. Så tag blot dine drømme med på rejsen og lad dig inspirere.

Du kan nemt lave en indbydende indkørsel ved at lege med grafiske linjer.

De fleste belægningssten/fliser fåes i forskellige farver hvilket gør det nemt for dig at lave et spændende udtryk. 

Bryder du din belægning med et felt med granitskærver som vist her, giver det  en oplagt mulighed for grøn beplantning.

Resultatet er et organisk og lækkert udtryk som nemt kan fornyes alt efter ønske. ​​​​​

 

 

 

Soldaterfliser fåes i flere formater, men ens for alle er at de ligger i den store ende af skalaen. Nogle er aflange og kan med fordel lægges halvforbandt, mens andre er kvadratiske. Gå til varen her for yderlige information.

 

Er du til det mere stringente look, vil en storformatflise lige være noget for dig. Storformatfliser vinder mere og mere indpas i danskernes hjerte, og egner sig utrolig godt til nybyggerier som bærer præg af moderne og skarpe linjer. 

 

 

 

 

 

 

En 30x60 flise er en meget anvendt flise i de danske indkørsler. Flisens helt enkle og rene udtryk går godt i spænd med både en 70'er villa og et helt moderne nybyggeri. Det eneste du skal bekymre dig om, er om den skal være alm grå eller koksfarvet. 

Betongruppen RBR har videreudviklet flisen med deres udgave New Nordic Line Granit som ses på nederste billede. De kombinerer her den populære 30x60 betonflise med et lag af granit, så den fremstår mere eksklusiv. Flisens rektangulære form gør den egnet til flere forskellige læggemønstre, begge billeder viser en halvforbandt version på tværs af køreretningen for en ekstra stærk indkørsel.

                                                                                                                                                                  

 

En herregårdssten er den mest kendte i sin kategori, og ikke uden grund. Den charmerende lille sten kan nemlig rigtig meget. Stenen produceres i flere forskellige udgaver som tilsammen giver mulighed for unikke læggemønstre - det er kun fantasien der sætter grænsen.

 

                                                            

 

 

 

 

På billedet ovenover er der anvendt en grå herregårdssten i sildebensmønster. Mønsteret bliver brudt af en mørk cirkel lavet ved brug af  herregårdssten flex-line i koks.

Flex-line stenen danner  også rammen om husets hjørne hvor indkørslen forbindes direkte med en gangsti.

 

                                                                           

 

 

 

 

Chaussésten er en lille håndhugget granitsten, som kan anvendes til mange formål. 

Stenen fåes i et utal af typer og farver, så du kan med garanti finde en version der passer til netop dine boligforhold. De bruges ofte i rådhusbelægning som er kvadratiske fliser der omkranses af chaussésten.

De kan også med fordel bruges til buesætning, som er en meget romantisk og æstetisk belægning som egner sig til både den store herskabsbolig og det mere beskedne bondehus.

 

     

 

 

Ønsker du granittens udtryk kombineret med betonens modulmål kan en granitflise være det du søger. Granitfliserne laves på faste mål og har en flammet overflade som giver den et lækkert spil i overfladen og sikrer den i vådt føre. Selvom granitfliser ligger i den dyre ende, kan det alligevel vise sig at være den løsning der holder bedst på længere sigt. Granit bliver nemlig ikke "træt" at se på efter nogle år, den holder sig uforgængelig år efter år.

 

Ved at kombinere betonfliser med andre materialer eller farver, eksempelvis pigsten, bliver din indkørsel pludselig mere levende og indbydende. 

 

Opgrader din indkørsel på smukkeste vis med integrerede spots og dæksler.

Når du har valgt den belægning du ønsker kan det være en idé at få styr på de sidste luksuriøse detaljer der gør dit udeliv til hjemme. Med et integreret dæksel fra Jesmig slipper du for de traditionelle runde betondæksler, og kan i stedet nyde din nyetablerede indkørsel uden forstyrrende elementer. Belægningsmønsteret fortsættes blot direkte i låget til din brønd/kloak. Du har selvfølgelig stadig nem tilgang dertil, men slipper for at se på de småkedelige dæksel-låg.

 

Låget til dækslet løftes nemt ved hjælp af to dækselkroge, så du altid er sikret let tilgang.

Vi fortsætter lidt endnu med smarte integrerede opfindelser. Light By Juul har udviklet spots som integreres direkte i din belægning eller støttemur så de nærmest ikke ænses i dagtimerne men lyser området flot op så snart mørket indtræder. Med disse spots kan du indramme din indkørsel og byde gæster velkommen på et sikkert oplyst område.

 

Med disse få tiltag bliver din nye indkørsel hurtigt opgraderet til nabolagets omdrejningspunkt.

 

Inspiration til læggemønstre.

Ønsker du en økonomisk løsning som samtidig skiller sig ud, kan det være en ide at vælge modulfliser. Modulfliser er helt klassiske betonfliser med fas, og i mål der passer til hinanden på kryds og tværs. Du kan altså ved at kombinere forskellige størrelser skabe masser af liv i din belægning. Se eksempler på klassiske læggemønstre herunder, eller kontakt en brolægger i dit nærområde for hjælp med en helt unik mønsterplan. Mulighederne er uendelige.

 

Forbrug for det viste læggemønster, stk. pr. m2:

30 x 30 cm: 8 stk.
10 x 10 cm: 28 stk.

 

Hel og kvart flise, lige mange stykker af hvert format.

"Halv-flise" som afslutninger i kanterne. Forbrug:

30x60 og 15x30 cm: 4,4 stk./m2 - 
30x30 cm og 15x30: 1,33 stk./lbm. 

 

Hel og kvart flise, lige mange stykker af hvert format.

"Halv-flise" som afslutninger i kanterne. Kan udføres med flere formater.
Forbrug:
30x30 og 15x15 cm: 8,9 stk./m2
15x30 cm. 1,33 stk./lbm.
60x60 og 30x30 cm: 2,22 stk./m2
30x60 cm. 0,67 stk./lbm.
40x40 og 20x20 cm: 5,0 stk./m2 
20x40 cm. 1,0 stk./lbm.
50x50 og 25x25 cm 3,2 stk./m2
25x50 cm. 0,8 stk./lbm.

 

 

Vejledende anvendes fliser i forholdet 1:1:2:2:2 med nedenstående ca. forbrug pr. m2

90 x 60 cm: 0,65 stk.
60 x 60 cm: 0,65 stk.
30 x 60 cm: 1,3 stk.
30 x 30 cm: 1,3 stk.
15 x 30 cm: 1,3 stk.

 

Mix af flere formater i modul 15-30-60 cm vejledende anvendes lige mange.
Lige mange stykker i hvert format, dog halvt så mange i "stort langformat".

Ca. forbrug pr m2:

30 x 60 cm: 2,1 stk.
30 x 30 cm: 4,2 stk.
15 x 30 cm: 4,2 stk.
15 x 15 cm: 4,2 stk.