Overflader Beton

Her kan du læse om farvenuancer, kalkudfældninger, "rustpletter" mv. på betonprodukter.

Kalkudfældninger dannes når regn, dug eller andet vand trækker ind i betonfliserne. Vandet opløser kalken som kan trække op til overfladen hvor det bliver synligt når vandet fordamper. Kalkudfældningerne kan både vise sig som hvide aftegninger eller skjolder, eller som en lysere flise i helhed. 

Kalkudfældninger viser sig som regel først efter palletering og endda ofte først efter at fliserne er lagt. 

Kalkudtræk er en helt normal process på nye belægningsten, betonfliser, kantsten og andre betonsten og vil oftest forsvinde af sig selv indenfor 1-2 år. Ønsker man ikke at vente de 1-2 år kan svage kalkudfældninger afhjælpes ved at sprede sand over fliserne og feje dem med sandet på. I nogle tilfælde kan man anvende syre til at fjerne kalkudfældninger fra fliserne -det er dog vigtigt at nævne at denne metode ikke er den mest skånsomme. Vælger man alligevel at benytte denne løsning skal man huske at benytte meget tynde opløsninger af syre.

Kalkudfældninger påvirker ikke kvaliteten på betonfliser mv, og er således heller ikke reklamationsberettiget.

Farvenuancer
DKfliser sørger for en så nøjagtig beskrivelse af vores produkter og billeder på vores hjemmeside som muligt i samarbejde med producenterne, men vi gør opmærksom på, at der kan være farveforskelle mellem billederne vist på hjemmesiden og de faktiske produkter. Dette skyldes, at billeder der tages udenfor, kan variere en smule i farve og nuancer alt efter vejrforholdene, når billederne tages. Vi kan derfor ikke garantere at farve vist på hjemmesiden er fuldt ud identisk med det faktiske produkt.

Farvenuancer og "rustpletter" er noget vi af og til hører om og netop derfor henviser vi til de 2 foldere som du finder herunder. De er udarbejdet i sammarbejde med BVK Betonvarekontrollen, Danske Anlægsgartnere samt Aalborg Portland. 

 

Klik på en af de 2 foldere herunder for at læse meget mere om ovenstående.

Overflader på betonsten og fliser     Kalkudfældninger - PDF