Skab den perfekte stemning på terrassen

Små oaser i haven skaber hygge og varme. Det kan man gøre på et væld af måder. Her vil vi guide dig i hvilke overvejelser der kunne være en mulighed.

Inddel terrassen i rum

Hvis man har en stor terrasse er det en godt ide at skabe små kroge hvor man kan skabe den helt rigtige atmosfære. De kan gøres med f.eks tegn, stakit eller store planter. Store plantekummer er en nem og forholdsvis billig måde at indramme et område på terrassen på.

Cortenstål er de seneste år blevet mere og mere populære. De skaber en kombination af ruskikke look i brændte varmefarve. Er man derimod mere til et stilrene beton look, laver betonfabrikkerne super fede løsninger i stor plantekummer i samme beton som fliserne. På den måde skaber man effekt af at belægning og plantekummerne går ude et.

Det gode ved plantekummer er at de kan flyttes hvis man ønsker at ændre på ens terrasse og indrette den anderledes.

Planter der egner sig til stor plantekummer, kan vi anbefale at man tænker over at de skal være planter der er grønne og indbydende hele året rundt. Det kan også anbefales at man vælger planter der kan tåle kulde og frost. Det ku fx være bambus, Buksbum eller mindre frugttræer.

Bænke og havemøblet kan også bruges som afskærmning. Beton fabrikkerne laver nogle super fede bænke som bliver en intregreret del af terrassen, og som kræver et minimal velligehold. Samtidig fungere de super godt til at lave små krukkeopsatser på - igen for at skabe en hyggelig atmosfære.

Hvad er bedre end en masse krukker fyldt med krydderurter, som man frit kan plukke af lagt hen på efteråret. De er både smukke og bringer en fantastik duft når man sidder og hygge på terrassen. Vi elsker at bringe sydens smage og dufte med til de danske køkkener.

Design i flere niveauer

Niveauforskellige kan også skabe en rigtig fed atmosfære - som giver liv til en stor terrasse, og vil gøre det nemmere at skabe rum i rummet.

Lav loungeområde så det er forhøjet med et trin, eller overdæk det ned en pergola.