Vild med vilje

De senere år er der blevet sat større og større krav til os som forbruger, inden for områder som miljø og klima. Dette gælder selvfølgelig også når vi skal forbedre, fornyet eller bygge vores huse, terrasser og ideområder. Derfor må vi også, som forbruger stille større og større krav til vores belægning. Derfor har vi her skitseret op hvilke hensyn man skal have med i sin vurderinger og overvejelser når man vælger indretning af sin have, terrasser og indkørsel.

Værd at vide

  • Granit holder i betydelig flere år end beton - jo længere tid produktet levetid jo mere skåner det miljøet.
  • Da beton er et blandingprodukt - trænger vandet igennem produktet hvilket er godt for vores undergrund.
  • Græsarmering og miljøsten - her er vandgennemtrængningen betydelig større - og derfor er de mere miljøvenlige en andre betonvare. De er dog ikke så hensigtsmæssige på terrassen - men en super lækker og klimavenlig valg til indkørsel.

Ligesom med alt andet er dette ikke kun sort og hvidt. De fleste materialer er der fordele og ulemper - når man tager miljøbrillerne på - derfor er det også vigtig at man taget et valg man selv kan leve med.

Hvis du er vild med det vilde - og ønsker at øge biodiversiteterne i din have, har vi ser skitseret noget tiltag du kan overveje.

Hvad kan man gøre?

  1. Brug græsarmering i indkørsel i stedet for almindelig belægning. På den måde sikre du dig et minimum betonniveau - men samtidig en indkørsel som kan holde til at blive kørt på. Og selv om efterårs og vinterværet skulle drille i perioder. I vores shop finder du græsarmering til gode priser.
  2. Lav dit eget vild med vilje areal. At lade haven stå, i nogle områder, øger insekternes levesteder - som i den grad er truet.
  3. Slå kun græsset sjældent - gerne kun 2 gange årligt.
  4. Så vilde blomster. Se vores blomsterblandinger her.
  5. Lav hjemmelavede insekthoteller. 
  6. Lav stier, med fx bordursten med græs imellem. Jo mere grønt jo bedre. Se vores udvalg af bordursten her.
  7. Lav naturforbedrende elementer. Fx ved at bygge stenfærde, samle kvasbunker, grene eller udplant værtsplanter.

Man kan sagtens kombinere vild med vilje med en brugervenlig have. Der kan sagtens laves oacer hvor der er lagt op til det mere opryddet og stilrene niveau - så kan man lade baghave stå til insekter.