Byd dine gæster velkommen med en smuk og indbydende indkørsel

Kravene til en indkørsel er mange, og du har sikkert gjort dig en masse tanker og forestillinger om, hvad den skal kunne byde på.

Ting du bør overveje

  • Den skal helt sikkert være smuk og indbydende samt passe til husets arkitektur
  • Hvor meget plads skal du bruge til biler?
  • Hvilke fliser skal der bruges?
  • Hvilken belysning ønsker du?

Vigtigst af alt er, at få valgt en type flise eller sten, som kan holde til den daglige belastning af biler. En god tommelfingerregel er, at jo større flisen er, jo tykkere skal den være, for at kunne klare trafikbelastning.

Her er lidt inspiration til, hvordan man gør indkørslen til et imødekommende og spændende område på sin grund. 

Du kan nemt lave en indbydende indkørsel ved at lege med grafiske linjer. 

De fleste belægningssten og fliser fåes i flere forskellige farver, som gør det nemt at skabe et spændende og personligt udtryk.

Hvis du bryder din belægning med et felt af granitskærver, som vist her, giver det en oplagt mulighed for grøn beplantning.

Resultatet heraf er et organisk og lækkert udtryk, som nemt kan fornyes alt efter ønske.

Soldaterfliser fåes i flere formater – men ens for alle er, at de ligger i den store ende af skalaen. Nogle er aflange, som med fordel kan lægges forbandt, mens andre er kvadratiske.

En herregårdssten eller hjertingsten er den mest kendte i sin kategori, og ikke uden grund. Den charmerende lille sten kan nemlig rigtig meget. Stenen produceres i flere forskellige udgaver, som tilsammen giver mulighed for unikke læggemønstre – det er kun fantasien, der sætter grænsen.

Chaussésten er en lille håndhugget granitsten, som kan anvendes til mange typer indkørsler. Vi er fuldstændig vilde med det fantastiske look det giver, at lægge chaussestenen i buer.

Granit er også et ideelt valg til indkørsel. Granitfliser – om de er til terrasse eller indkørsel – er nemlig helt modstandsdygtige over for slidtage og brug. Granitten bliver ikke "træt" at se på, selv om den har mange år på bagen.

Dæksler er for mange et lidt ærgerligt element, som nemt kan ødelægge det ellers så fuldendte look i indkørslen. Lige indtil nu. De integrerbare dæksler, blender så fint ind i belægningen, at du skal kigge godt efter, for at lægge mærke til dem.

Inden du går i gang med at lægge indkørslen, anbefaler vi, at du har gennemtænkt hvilken belysning du vil bruge, til at lyse indkørslen op. Der findes et væld af smarte lamper, som integreres direkte i din belægning eller støttemur. Det betyder, at de ikke bemærkes i dagtimerne, men lyser smukt op så snart mørket indtræder.